Voorbeeld scrapbook groot - HEMA

In deze video kan je een voorbeeld cover zien van een scrapbook groot - HEMA,  Onderaan de video vind je het volledige stappenplan en de benodigde producten om deze scrapbook cover te maken. De volledige video tutorial van dit voorbeeld word momenteel nog bewerkt en komt snel op de website. Dus kom regelmatig eens kijken op de website.

 

Producten die je nodig hebt voor dit scrapbook voorbeeld: 

STAP 1

Naargelang welk sjabloon of stencil je hebt gekozen moet je deze positioneren op je scrapbook  om jouw ontwerp te kiezen, sommige stencils zijn 30 cm x 30 cm, of 15 cm x 15 cm of A4 formaat en er zijn ook kleinere formaten. Hoe je de sjabloon legt is aan jouw de keuze, in dit voorbeeld hebben we een A4 sjabloon en leggen dit over héél het scrapbook. Je kan er ook voor kiezen om maar een gedeelte van je scrapbook te bedekken met je sjabloon of stencil.

 

STAP 2

Als je de sjabloon of stencil hebt gepositioneerd op je scrapbook, kan je deze met een beetje washitape vastkleven zodat deze niet kan verschuiven als je het gaat bewerken met de pigment inkt pad. Omdat het hier toch over een groot oppervlak gaat kan je met je pigment ink pad lichtjes deppen op de stencil of sjabloon. Als je de grootse stukken hebt gedaan kan je met sponsdempers de kleine stukjes zwart maken met de pigment inkt pad.

 

STAP 3

Als je volledige sjabloon is bewerkt met de pigment inkt is het tijd om een beetje textuur en reliëf te krijgen op de front van je scrapbook en dit kan je bekomen door embossing poeder te strooien over het hele oppervlakte dat je hebt bewerkt met de inkt. Haal het sjabloon of stencil van je scrapbook en verdeel het embossingpoeder over de hele oppervlakte en als het volledig is bedekt zet je de scrapbook even recht, geef je enkele tikjes zodat het poeder eraf valt. Doe dit op een leeg stuk papier zodat je het embossingpoeder terug kan herbruiken voor een volgend project. Als het poeder is verwijderd neem je het verwarmings tool laat het eventjes warm worden en ga van links naar rechts over het oppervlakte, je ziet dan het poeder zijn werk doen, het verkleurd namelijk in de kleur waarmee je hebt gestempeld. ( in dit voorbeeld zwart ) De inkt en het embossing poeder reageren en je krijgt een reliëf op de front van je scrapbook.

 

STAP 4

Nu kan je ervoor kiezen om het hierbij te laten of je kan nog een stapje verder gaan en het een kleurtje geven. We kiezen ervoor om een stapje verder te gaan en kleuren het in met kleurpotloden.

 

De textuur van de kaft met dit Hema scrapbook laat het perfect toe om kleurpotloden te gebruiken om je sjabloon in te kleuren. Je kan ervoor kiezen om één bepaalde kleur te gebruiken of verschillende kleuren te gebruiken zoals in dit voorbeeld. Bij het inkleuren voel je perfect tot waar je moet kleuren, doordat het embossingpoeder en de pigment inkt een reliëf hebben achter gelaten zodat je verschillen delen hebt om in te kleuren.

 

Bekijk het volledige project met afbeeldingen hier

Gerelateerde producten

embossing poeder
pigment inkt
warmte tool Heidi Swapp

Favoriete producten


Reactie schrijven

Commentaren: 0