Je handen gebruiken kan je slimmer maken

De filosoof Anaxagoras zei: "Het is doordat de mens handen heeft, dat het, het meest intelligente dier is."

Het is waar, dat handgemaakte zelf expressie, eigenlijk de hersenactiviteit verhoogt. Wanneer u uw handen gebruikt om iets te maken, stimuleer je de somatosensorische en motorische cortex van de hersenen.

 

Het proces van stimuleren van deze cortex maakt verbindingen tussen verschillende delen van de hersenen. Er wordt verondersteld intelligent te zijn door het aantal verbindingen binnen een brein in plaats van het formaat. Dus, hoe ambachtelijk je bent, bv. bij het maken van een scrapbook, waar je ambachtelijke technieken toepast, zoals knippen, plakken, tekenen, kleuren, embossen, stempelen of foto's en tabs uitsnijden met snijmallen, des te meer verbindingen je maakt in je hersenen, en - je raadt het al - des te slimmer je zult worden!

 

Het onderwijzen van kinderen met ambachtelijke taken en kunstwerken maken is een uitstekende manier om het stimuleren van de hersenen en meer verbindingen te maken vanaf een jonge leeftijd. Knutselen is letterlijk een manier van je hersenen te oefenen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0