Blogpagina

De drie kippetjes - Pasen

Het is bijna Pasen en je wil een kaart sturen of afgeven aan je vrienden of familie om de beste Paaswensen over te brengen. Een mooi voorbeeld van een Paaskaart is ingezonden door een lid van de scrapbook maken community.

meer lezen 0 Berichten

Hoe een kaart embossen?

In deze video kan je zien hoe je een kaart kan embossen. Deze kaarten kun je gebruiken als achterkant van een kaart of voor de layout in je scrapbook. Om de kaart te kunnen embossen gebruiken we hier de "Sizzix Big Shot Pro machine", maar er zijn talloze verschillende kleinere machines verkrijgbaar. ( zie onze shop ) .  Je neemt dan een stuk hard papier of (karton) en steek deze tussen de embossing folder. Leg de embossing folder met de kaart op de plaat van de machine en sandwich deze met een doorzichtige plaat er bovenop te leggen. Draai heel het geheel door de machine, Op deze manier is je kaart geembosd en zie je duidelijk het relief op de kaart verschijnen. Er zijn 1001 embossing folders verkrijgbaar, in deze video gebruiken we de uurwerken.

 

Bekijk de volgende video

 

 

0 Berichten

Een scrapbook maken voor beginners - Hoe ik zelf begonnen ben met een scrapbook te maken.

Ik vond het een geweldig idee, een scrapbook maken en zeker vanaf ik begreep wat een scrapbook was, en wat het allemaal inhoud. Je kan er zoveel in terugvinden, je kan er zoveel in kwijt, je kan er zoveel mee doen het is gewoon oneindig. Ik kocht dus om te oefenen een scrapbook van de HEMA, want ik dacht stel dat het hier niet gaat lukken, ik ga er dan ook niet te véél geld insteken. Maar dat is voor iedereen verschillend natuurlijk. Dus ik kocht een scrapbook, wat karton papier, want ik had gelezen op een website dat je dat wel kon gebruiken, verschillende soorten washi tape ( dit is tape zoals gewone plakband met verschillende kleuren, dikke en bredere soorten, je kan hem plakken en er achteraf ook weer afhalen zonder je papier of karton te beschadigen) en wat linten in verschillende kleuren. Nu om eerlijk te zijn, het is niet gemakkelijk, en eigenlijk is het vrij simpel, wat ik wil zeggen is probeer het gewoon en leer het gewoon door te doen. Neem enkele bladen papier en leg deze zonder ze al te plakken op je scrapbook, Ben je niet tevreden, neem het papier karton eraf en neem gewoon een andere kleur, leg er eens een favorite foto bij en schrijf bijvoorbeeld een titel of een spreuk op papier en leg die er ook bij, en zo voeg je toe of neem je weg wat je niet mooi of leuk vind tot jezelf tevreden bent. Maak het jezelf in het begin niet te moeilijk, dan gaat het achteraf ook iets gemakkelijker, je krijgt automatisch meer fantasie en je ziet meer en andere mogelijkheden om je scrapbook te maken. scrapbook voorbeelden.

 

Wil je ook zien hoe ik stap voor stap laat zien in enkele video's hoe ik aan deze scrapbook begon, abonneer dan op mijn youtube kanaal voor meer scrapbook plezier. YouTube

We hebben ook al enkel scrapbooken voor jou uitgekozen uit een groot assortiment en die kun je al bekijken op deze link, als je op een product klikt ga je verder naar de scrapbook.com website waar je ze kan bestellen.

 

Hoe je eigen scrapbook stijl vinden?

Je hebt een interesse. Daarnaast hebt je afbeeldingen die je wil toevoegen aan je eigen scrapbook. Je hebt sommige artikels, foto's of herinneringen die je leuk vindt en je weet dat je er iets mee wil maken. Er is enkel een klein probleem. Het voelt als een overweldigend groot probleem. Je hebt geen idee wat je "stijl" is of kan worden. Dit artikel zal je helpen je eigen artistieke stijl te vinden als het gaat om scrapbooking en een kaart te maken, zodat je met veel vreugde en plezier kan genieten van je eigen ontworpen projecten.

 

Je eigen stijl kennen is belangrijk als je probeert om het evenwicht van uw tijd, uw geld en uw artistieke energie voor scrapbooking in balans te krijgen. Het is echt moeilijk om het verduidelijken van een  persoonlijke smaak wanneer je niet eens weet waar te beginnen - maar het te doen zal je helpen,  blijven concentreren op je doelen, lay-out geven je een samenhangend en artistieke stijl, Weten hoe je  lay-outs er uit moet zien en met welke items je wil werken  helpt je te concentreren op het maken van en  de manier waarop je zelf wil, ten opzichte van de manier waarop anderen het zouden willen dat je het doet.